fredag 28 augusti 2009

Här sitter jag med snorigt barn

och tänker mer än jag borde.
Just nu behöver jag hjälp
med att definiera kärlek.
Gör det, är ni snälla?

9 kommentarer:

Emelie sa...

kärlek? jag kan inte definera det, är det ens definerbart? Jag tänker att kärlek är det som inte har något eget intresse. Jag säger som min Klippa i tillvaron alltid brukar säga när vi pratar om kärleken: "Kärlek har inget annat mål och ingen annan mening än kärleken i sig". De går inte att köpa, inte att förhandla sig till. Den kan inte bytas ut. Den finns där. Kärlek är som syret. Så tänker jag!

HOsanna sa...

Kärlek... för mig är det närvaro. Rätt och slätt. En hand att hålla i, vår Gud som bär, någon som sitter still och som man kan återvända till...

Erindriel sa...

Det var inget litet du bad om, min vackra vän. Något filosofer och lekmän prövat göra i årtusenden, och ständigt gått bet, ber du oss om?

Jag tror det finns lika många definitioner, om inte mer, som det finns människor på denna jord.

Frågan kan således enbart besvaras av frågeställaren själv...

Gör jag mig en stund till denna frågeställare hamnar mitt svar i en ocean av nyanser, känslor och tumult. Kanske närmar jag mig osjälviskheten, stillheten och tryggheten. Bara för att i nästa sekund kastas nära den glödheta passionen, sårbarheten och sorgen.

Utan kärlek ingen sorg. Utan kärlek ingen sårbarhet. Utan kärlek inget djup. Är dessa del av kärlekens väsen? Eller bara vänner som håller kärleken trofast i handen?

Klar är för min del att kärleken är essensen av gudomen. Det närmaste vi människor någonsin kommer det gudomliga. Och att i dess väsen ligger krafter och skönhet vi bara kan hoppas på att under en livstid, så kort och dimmig, komma nära ens en sekund.

Vi är som barn som klär ut oss i mammas och pappas kläder och skor. När vi älskar. Snubblar, stapplar och skrattar. Vill ha del av den världen, men vet inte hur vi ska börja.

Vi bär den alla i oss. Vi delar dess väsen. Vi söker den - och vi förjagar den. Den är vi och vi är den. Den är Gud och Gud är vi.

Hosanna sa...

E-posta gärna mig...

NenNa sa...

Det är något alla människor i alla tider har funderat över.

Se tex livet.se - Kärlek (Kategori 2 i antal inlägg efter "kvinnor och kvinnligt")

ElsaB sa...

Oj, ngn heltäckande definition klarar jag inte av - men ett litet tankespår - att kärlek inte är en känsla utan ett beslut/en inriktning. Som gör så att jag kan ha stark kärlek till någon jag är jättearg på t.ex.. Fast då får jag nog lungna ner mig innan jag försöker säga till den där personen - för annars blir det lätt så att jag inte talar i kärlek utan.... i min mänskliga tjurighet eller så.

Cheyenne sa...

Kärlek kan definieras på många sätt tror jag. Men för mig just nu, idag så är kärlek gemenskap. Att när man älskar så delar man med sig och tar emot, hela tiden, på något sätt.

Kram!

Tacksam sa...

gränslös - det är kärlek för mig. Kanske ingen definition men beskrivande på sitt sätt

Mamman på väg sa...

Alla: Tack. Jag behövde er och alla aspekterna. Gör jag min del, är frågan?